” Isteri Cakap Kenapa RNR Yong Peng Lagi Ni, Bukan RNR Yong Peng Kita Dah Berhenti Rehat Tidur Ke Tadi? Terus Naik Bulu Roma Saya… “

” Isteri Cakap Kenapa RNR Yong Peng Lagi Ni, Bukan RNR Yong Peng Kita Dah Berhenti Rehat Tidur Ke Tadi? Terus Naik Bulu Roma Saya… “

” Isteri Cakap Kenapa RNR Yong Peng Lagi Ni, Bukan RNR Yong Peng Kita Dah Berhenti Rehat Tidur Ke Tadi? Terus Naik Bulu Roma Saya… “

Nk kongsi sikit pengalaman, kot2 ade yg penah alami jugak.. nk gak thu kn tq admin.. 2hr lepas jumaat mlm sabtu.

Bissmillahhirrahmannirrahhim…

Assalamualaikum sahabat2 f.b ade sedikit cerita seram sy nk kongsikn.

Kisah benar sy brsama isteri jom dengar2
15.12.2017 waktu 3.00 pagi di RnR YONG PENG menuju ke air hitam. Dr air keroh mata dh mula kecik je sampai la rasa xbole tahan ckp ngn org rumah sy xtahan dh mata ni singah berhenti tido jap ye kat RnR yong peng. Dah sampai sy tengok ade 1 kereta je sebelah sy warna putih..

Gambar Sekadar Hiasan

Sy pun letak kepala terus tido, thu2 dgr ank nangis, n istri kejutkn suruh bangun jom gerak la lg pun yong peng air hitam bukan nya jauh kata si istri.

Sy pun bangun terus gerak keluar yong peng dgn mamai mamai.. Dah keluar yong peng istri sy terus tido balik sy pun teruskn pejlnan ke air hitam, dgn jln kiri kanan gelap gelita sy teruskn je speed, tp 1 kereta pun xde potong kereta sy, semua kereta jarak agak jauh, sebelah yg arah bertentangan asik high bim je kt kereta sy.

Sy xpikir la pape, pastu istri sy tersedar kenapa lama sgt nk samp air hitam katany. Sy pun tesentap n tepikir jugak kenapa lama sgt walhal yongpeng ng air hitam bukan jauh pun dlm masa pejlnn tu satu sign board pun xjump, jln punya jln xlama gitu nampak signboard RnR yong peng istri ckp kenapa RnR yong peng lagi ni bukan RnR yong peng ni kita berhnti rehat tido ke td.. dh istri naik bulu roma sy pun naik bulu roma, teruskn lg pejlnan sambil2 google pasal yong peng.

Gambar Sekadar Hiasan

Skli si istri sy kata kt yong peng ni banyk kes laaa sy pun baca ayat kerusi pastu sy terus azan alhamdulillah baru la nampak signboard airhitam n ade lampu2, sy terus call ayah sy minta bantuan doa2 takut2 xsamp lg air hitam alhamdulillah berkad doa ayah sy samp la sy kedistinasi, samp2 tol terus keluar kereta tengok2 ats kerata takut ade papa sy pun doa2 pape yg patut kat keta takut ade yg menghingap.

Gambar Sekadar Hiasan

Hampir 1 jam dr yong peng nk ke air hitam.. kesimpulanny lepasni memng xberhenti kt Rnr yongpeng tnya2 ayah rupa sana tempat tembak menempak askar2 lama tmbah lg google punya cita pulak bertambah kukuh la cita hantu kt situ. Tu la kisah cita sy di alam ghaib. Ingat dlm movie je rupe2 dlm nyata pun ade.

Yg benar
Nur Azima Misnon
Guess Nazry Nasir

Silakan SHARE…

Kredit : Persatuan Muafakat Johor via Pen Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*